MoMoCo!

Tanden bleken met Opalescence

Uit Opalescence folder – instructies voor bleekbehandelingen thuis.

Tanden bleken met Opalescence

Beste patiënte, beste patiënt,

U hebt gekozen voor tandenbleken met individuele bleeklepels. Dit is een behandeling die voornamelijk thuis wordt uitgevoerd. Let bij het gebruik op de volgende punten. 

Nazorg voor uw nieuwe glimlach

Uw tanden zijn nu gebleekt en u wilt natuurlijk dat ze zo lang mogelijk stralend blijven. 

Daar kunt u zelf een belangrijke bijdrage aan leveren. Wij geven u een paar tips waarmee u uw tanden mooi houdt

Tijdens een bleekbehandeling kan uw gebit een beetje “uitdrogen. Uw lichaam compenseert dit door vocht uit de mondholte op te nemen. Uw tanden en kiezen gebruiken hiervoor al het vocht dat beschikbaar is. Tussen de behandelingen door dient u daarom de consumptie van verkleurende stoffen, zoals koffie, thee, cola, rode wijn, rode vruchten, rode bieten enz. en roken te vermijden. Ook daarna zal uw gebit langer wit blijven wanneer u deze voedings- en genotsmiddelen niet of in ieder geval in beperkte mate consumeert. 

Het is ook erg belangrijk om de tanden vrij te houden van tandplak. Daarom adviseren wij een zorgvuldige persoonlijke mondhygiëne. Graag laten wij u geschikte hulpmiddelen en technieken zien, waarmee u ook “probleemzones” kunt schoonhouden. Bovendien moet u in onze praktijk regelmatig een “professionele gebitsreiniging” laten uitvoeren. Daarbij wordt met professionele middelen alle tandpl, ook die vastzit en verborgen is, grondig verwijderd. Hoe vaak een dergelijke maatregel bij u zinvol is, bespreken wij graag met u persoonlijk. 

Wanneer uw tanden de komende jaren toch weer iets donkerder worden – dat is helaas niet altijd te voorkomen – kunnen wij uw tanden met een korte opfrisbehandeling weer witter maken. Ook deze behandeling is onschadelijk voor uw tanden. Gebruik liever geen middelen die voor zelfbehandeling worden aangeboden. Hierbij loopt u het risico dat uw gebit of tandvlees beschadigd raken.

Algemene aanwijzingen

  • Bescherm de gel of de bleeklepels tegen hitte en direct zonlicht. Bewaar de gel het liefst in de koelkast, maar vries hem niet in.
  • Terwijl u de bleeklepels draagt, mag u niet roken, eten of drinken.
  • Voedingsmiddelen en drankjes met een hoog zuuraandeel kunnen zorgen voor overgevoeligheidsreacties.
  • Als de tanden erg gevoelig worden of als er irritaties van het tandvlees optreden, onderbreek de behandeling dan en stel ons hiervan op de hooogte.
  • Het resultaat wordt positief beïnvloed, als u tijdens de gehele behandelingsduur afziet van de consumpite van verkleurende voedings- en genotsmiddelen.
  • Cosmetisch bleken van tanden is wettelijk niet toegestaan voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar.
  • Niet tandenbleken tijdens zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Einde info Opalescence.

Wet- en regelgeving tanden bleken

Op de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit staat wetgeving over tandbleekmiddelen.