Bij MOOI Mondzorg streven we naar een goed gebit in iedere mond- en levensfase. Een kroon op een kies kan daar aan bijdragen. Een kroon is een sterke kap van keramiek of porselein die op de eigen kies gaat.
Deze video op Youtube laat u zien wat een kroon is en hoe het werkt.
Met een kroon blijft een kies beter. Er zijn verscheidene aanleidingen om een kroon op een tand of kies te plaatsen.
Een kroon is een duurzame voorziening en gaat in principe een lange tijd mee.
De volgende complicaties kunnen ontstaan in de eerste vijf jaar:
De behandeling vindt plaats in één dagdeel, en in twee zittingen. In het eerste deel worden de kiezen voorbereid voor de kroon: de tand of kies wordt in de goede vorm geslepen en daarna wordt er een 3D scan gemaakt. Dan zijn de voorbereidingen klaar.
U kunt nu wachten of een boodschapje doen. Ondertussen maak ik een digitaal ontwerp van de kroon en vervolgens wordt de kroon gemaakt in een speciale machine.
In het tweede deel van de behandeling wordt de kroon geplaatst.
Een tand of kies kan worden hersteld met een vulling.
Overleg de kosten met uw verzekeraar, zodat u weet wat er vergoed wordt.
Bespreek samen met uw behandelaar wat het beste bij u past. Met het onderstaande contactformulier kunt u uw akkoord geven voor de behandeling. U behoud ná het verlenen van uw akkoord de mogelijkheid om van behandelen af te zien.
De informatie op deze pagina is uitsluitend voor de ontvanger van een QR informatie kaart in de praktijk van MOOI Mondzorg.
De praktijk is aangesloten bij beroepsvereniging KNMT.
Grof genomen zijn de kosten van een kroon €500,-
R24
R14
A10
V80
R31
X10
C022
kroon
toeslag retentie
verdoving
wortelkanaalstift
opbouw
röntgenfoto
rubberen lapje
309,76
35,20
17,60
40,83
70,40
19,71
14,08
En materiaalkosten van de kroon
Eén kroon gaat op één kies. Materiaalkosten á 200. Er wordt verdooft en een foto gemaakt.
= €582,27
Met het invullen van dit formulier verleent u uw akkoord voor een besproken behandeling. U behoud ná het verlenen van uw akkoord de mogelijkheid om van behandelen af te zien.
Op de behandeling zijn algemene voorwaarden van de eigen tandartspraktijk van toepassing.
De eerste wisselfase is rond het 6e levensjaar. Dit begint meestal met de middelste tandjes in de onderkaak. Achter de laatste melkkiesjes breken de eerste grote mensen kiezen door.
Er is sprake van ernstige en/of uitgebreide problemen: meerdere elementen zijn aangetast of het kauwen wordt problematisch. Als er niks gedaan wordt zal het gebit verslechteren.
U kunt een lege plek in de tandboog herstellen met een vaste voorziening. Dat is een brug of een implantaat.
Een lege ruimte kan hersteld worden met een uitneembare voorziening. Dat is een partiële plaatprothese, een flexibele plaat of een frame.
Als tanden en kiezen erg slecht geworden zijn kan de keuze gemaakt worden voor een volledig kunstgebit.
Het komt voor dat een kunstgebit erg slecht functioneert. Dit kan leiden tot een ongezonde situatie en een grote hinder in het dagelijkse leven.
Een kunstgebit op implantaten kan uitkomst bieden. Immers, goed en gezond kunnen eten is van groot belang.
Ons streven is een gezond kindergebit tot en met het 18e levensjaar. Hierbij laten we ons inspireren door het Nexo model. Het Nexo model leidt in Nederland tot 70% minder gaatjes (proefschrift dr. Vermaire).
De tweede wisselfase is tussen de leeftijd van 10 en 14 jaar. Bij ongeveer 25% van de kinderen loopt dit verstoord.
Met de leeftijd van 10-11 jaar komt uw kind in de tweede wisselfase.
Orthodontie kan enorm bijdragen aan een levenslang gezond gebit en plezier van een mooie mond.
Rond de leeftijd van 14 á 15 jaar is het volwassen gebit vrijwel volledig aanwezig en doorgebroken. Er volgen nog een paar veranderingen. Indien aanwezig kunnen de verstandskiezen nog doorbreken.
Ongeveer 70% van de bevolking ontwikkelt verstandskiezen. Rond de leeftijd van 18 tot 24 jaar breken deze door. Vaak is er sprake van gebrek aan ruimte of een verkeerde richting van doorbreken.
Er is sprake van geringe of lokale problemen, zoals een gaatje, milde tandvleesontsteking of geringe slijtage van de tanden en kiezen.