Partiële plaatprothese bij MOOI Mondzorg

Bij MOOI Mondzorg streven we naar een gebit dat goed is in iedere mond- en levensfase. Wanneer er een een lege zone in de tandboog is kan ik dat voor u herstellen met een ‘flexplaatje’. 

Wat is het

Een flexplaatje is gemaakt van elastisch kunststof materiaal. Het is een uitneembare voorziening, met een roze basis en witte tanden en/of kiezen. Het wordt vaak toegepast als er meerdere tanden en/of kiezen ontbreken, aan zowel de linker als rechter kant. 

Behandeling

De behandeling bestaat uit twee afspraken. De eerste afspraak is voor happen en kleurbepalen. De tweede afspraak is voor het plaatsen van het plaatje. 

Resultaat

Een flexplaatje draagt bij aan het herstel van kauwfunctie en esthetiek. 

complicaties

  • 50% ontwikkeld een drukplekje. Een plekje waar het tandvlees beschadigd raakt. Dit kan ik voor u corrigeren.
  • Ongeveer 5% van de personen die een flexplaatje krijgen kunnen hier helaas niet aan wennen. Redenen zijn onder andere een vol gevoel en niet vast genoeg.
  • Wanneer er een andere tand of kies verloren gaat, kan deze niet worden bijgeplaatst aan het flexplaatje. 

Kosten

Afhankelijk van het aantal tanden en kiezen variëren de kosten van 350 tot 600 euro. Het tandartstarief is 90 (P001) tot 190 (P003) euro. Het overige bedrag zijn materiaalkosten. 

Tarieven kunstgebitten

Alternatieven

Er zijn alternatieven voor een flexplaatje:

  • frame: uitneembare voorziening met metalen basis.
  • brug
  • implantaat

Toestemming en contact

Bespreek samen met uw behandelaar wat het beste bij u past. Met het onderstaande contactformulier kunt u toestemming geven voor de behandeling. U behoud ná het verlenen van toestemming de mogelijkheid om van behandelen af te zien. 

De informatie op deze pagina is uitsluitend voor de ontvanger van een QR informatie kaart van MOOI Mondzorg.