Mondfase ET + uitneembaar

MOOI Mondzorg is een mondzorgconcept dat een plan biedt voor iedere mond- en levensfase. Deze pagina gaat over de mondfase Eigen tanden in combinatie met een uitneembare voorziening. 

tandarts winschoten plaatje kunstgebitje

Frame, plaatje of flexplaatje

Een frame heeft een metalen basis met daarop kunststof kiezen. Het frame klemt zich rond de eigen tanden en kiezen vast met metalen ankers.  

Een plaatje heeft een kunststof basis met daarop kunststof kiezen. Deze is met name geschikt als vervanger van één tot twee tanden. 

Een flexplaatje is een kruising tussen een frame en een plaatje. Het klemt zich vast rond de eigen tanden en kiezen met flexibel materiaal dat de kleur heeft van tandvlees. 

Flexprothese

Wanneer

Wanneer er in de tandboog op verschillende plaatsen een tand of kies ontbreekt kan een uitneembare voorziening uitkomst bieden. Vooral als er meerdere lege ruimtes zijn in de tandboog, zowel links als rechts, is een uitneembare voorziening een mooie oplossing. Met een uitneembare voorziening worden in één keer meerdere tanden en kiezen vervangen. 

De informatie op deze pagina is uitsluitend voor personen die een QR informatie kaart hebben ontvangen van MOOI Mondzorg.