Mondfase orthodontie

Tandartspraktijk MOOI Mondzorg is een mondzorg concept dat een plan biedt voor iedere mond- en levensfase. Deze pagina gaat over de mondfase Orthodontie. 

tandarts winschoten orthodontie beugel

Onderzoek

Met de leeftijd van 9-10 (meisjes) 11-12 (jongens) jaar begint de orthodontische fase. Op dit moment kan er een inschatting worden gemaakt of orthodontie nodig is. We maken normale foto’s maken van het gezicht, van voren en van opzij, en van de tanden bij dichtbijten. Hieruit volgt wel/niet een  indicatie voor orthodontie. Orthodontie is meestal afgerond op 14 of 15 jarige leeftijd. Orthodontie kan enorm bijdragen aan een levenslang gezond gebit en plezier van een mooie mond. Orthodontie is geen verplichting en uiteindelijk een eigen keuze. 

Alternatieven

Wanneer blijkt dat de kaken, tanden en kiezen niet op de goede manier doorgroeien is orthodontie over het algemeen de enige optie om dit te corrigeren. Tegenwoordig wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van doorzichtige beugels. Bij kinderen wordt echter nog vaak gekozen voor een vaste beugel met metalen slotjes en draden. 

Risico's

Er zijn weinig tot geen risico’s verbonden aan orthodontische behandelingen, mits uitgevoerd door een bekwaam en bevoegd behandelaar. Daarom is dat belangrijk om te controleren. Wanneer de mondverzorging niet goed is, kunnen er wel grote problemen ontstaan. Onder en naast de metalen delen van de beugel kunnen grote gaatjes ontstaan. 

Toestemming

Het verlenen van toestemming aan de tandarts is niet nodig. U gaat namelijk een behandelovereenkomst aan met een andere behandelaar. 

Orthodontist in de regio

Dhr. Potgieser. Orthodontist

www.orthodontistwinschoten.nl

Dhr. Geelen. Tandarts voor Orthodontie. 

www.orthodontiepraktijkwinschoten.nl

Ortho Noord in Veendam en Stadskanaal

www.orthonoord.com

Orthodontie Martini Ziekenhuis

www.orthodontiemartini.nl

Orthodontie UMCG

www.umcg.nl/orthodontie

De informatie op deze pagina is uitsluitend voor personen die een QR informatie kaart hebben ontvangen in de praktijk van MOOI Mondzorg.