Mondfase VP

MOOI Mondzorg is een mondzorgconcept dat een plan biedt voor iedere mond- en levensfase. Deze pagina gaat over de mondfase het volledige kunstgebit.

tandarts winschoten kunstgebit

Volledig kunstgebit

Als tanden en kiezen erg slecht geworden zijn kan de keuze gemaakt worden voor een volledig kunstgebit.

Een volledig kunstgebit is meestal voor zowel boven- als onderkaak, maar kan ook gemaakt zijn voor één van de kaken (meestal boven), waarbij de andere kaak nog eigen tanden en/of kiezen heeft.

Van een situatie met eigen tanden naar het volledige kunstgebit is een grote stap en onherroepelijk. Het gaat gepaard met veranderingen, zoals verlies aan kauwkracht. 

Ik kan u helpen bij uw overweging.

Reiniging

Dagelijks of na maaltijden afspoelen onder water.

’s nachts droog wegleggen.

Geen tandpasta gebruiken. 

Bij kalkaanslag een poosje in natuurazijn leggen. 

Reinigingsproduct

Dente Dura – Tabletten. Te koop bij Dental Vision voor € 10,00. 

Dente Dura – Gel. Te koop bij Dental Vision voor € 3,50.

Dental Vision zit aan de Zeefbaan 12 te Winschoten. 

Kleefpasta

Als uw prothese weinig zuigkracht heeft kan kleefpasta gebruikt worden. 

Periodieke controle

De controle van een kunstgebit is 2-jaarlijks. Ik beoordeel de prothese en de slijmvliezen. 

Meer informatie

De mond niet vergeten is een stichting die zich inzet voor de mondzorg van ouderen met en zonder kunstgebit. Op hun website staan handige tips.

www.demondnietvergeten.nl

Behandeling

Het kan nodig zijn om een volledig kunstgebit te vervangen voor een nieuwe. Dit is het geval als de prothese versleten of kapot is of niet meer goed zit. Een goed zittende prothese moet niet te snel vervangen worden.

Bespreek samen met uw behandelaar wat het beste bij u past. Met het onderstaande contactformulier kunt u toestemming geven voor de behandeling. U behoud ná het verlenen van toestemming de mogelijkheid om van behandelen af te zien.  

Vraag voor de kosten om een individuele offerte. Overleg de kosten met uw verzekeraar, zodat u weet wat er vergoed wordt. 

De informatie op deze pagina is uitsluitend voor personen die een QR informatie kaart hebben ontvangen in de praktijk van MOOI Mondzorg.